Moritz Bauer

Løse rykter og diskusjoner om spillere vi vil ha eller ikke vil ha

Re: Moritz Bauer

Innlegg onside » 23 Sep 2019, 22:01

Hjemmedebuteret på høyre Wingback for Celtic med en god kamp hvor de kjørte kampen mot Kilmarnock og vant 3-1. Liknet ganske mye på de første kampene da han kom til Stoke hvor han var energisk og frisk fremover. Flere gode innlegg og pen assist også. Og som du nevner over her Morten, han er best når trykket bakover ikke blir for stort, og passer selvsagt best når det spilles med tre stoppere.
Flere klipp fra kampen på YouTube.
onside
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 2314
Registrert: 02 Des 2014, 23:23

Re: Moritz Bauer

Innlegg Torstein Norevik » 24 Sep 2019, 13:06

Celtic-fansen tyr til sosiale medier og ber Celtic signere Bauer permanent, etter en imponerende kamp mot Kilmarnock.

https://www.stokesentinel.co.uk/sport/f ... ke-3353388

Mens Stoke, nest sist i Championship, ikke hadde bruk for han... :?

Vi hadde heller ikke bruk for Pieters, som nå spiller fast for Burnley, i øyeblikket nummer 9 i PL, og mener at vingen McClean er et bedre alternativ på den plassen. :? Ingenting tyder på at det var en riktig vurdering.

Når det gjelder Bauer, så ser jeg at det brukes mot han at han ikke er god nok defensivt. Mon det... :? Han spilte fast i backrekka til Lambert, i en periode der vi slapp inn 18 mål på 15 kamper, 1,2 baklengs per kamp i snitt, etter å ha hatt et snitt på 1,74 baklengs per kamp før Lambert. 1,2 baklengs per kamp tilsvarer 45 baklengs for hele sesongen. Til sammenligning var det bare de som endte på de fem øverste plassene ved sesongslutt (Man.C, Man.U, Tottenham, Liverpool, Chelsea) og laget som ble nr 7 (Burnley) som hadde et lavere snitt for innslupne mål den sesongen enn det Stoke oppnådde under Lambert. Og denne backrekka var altså den defensivt svake (påstår noen) Bauer en del av.

Han var også årets spiller i Rubin Kazan, en av de sterkeste russiske klubbene,før han kom til Stoke. Hva beror påstandene om at han er så svak defensivt på ? Det kan neppe være fakta, i alle fall ikke basert på tiden han har vært i Stoke.

Eter mitt syn var det en stor tabbe av Stoke å kvitte seg med Bauer, som var en av våre beste spillere under Lambert, for så å bli sendt helt ut i kulden av Rowett og Jones. Ingen av alternativene, Edwards og Smith, har overbevist, noe som vel understrekes av at de har spilt omtrent halvparten av kampene hver, og ingen av de har klart å tilrive seg noen fast plass i førsteelleveren. Som det også var en tabbe å kvitte seg med Bojan og Pieters, uten å ha hentet inn noen alternativer som fremstår som bedre, snarere tvert i mot. :? Og Tymon spiller fast for ligalederen i Portugal, og Verlinden sendes på lån til et Bolton-lag i full oppløsning, etter å ha imponert stort de gangene han fikk sjansen på tampen av forrige sesong.

Jeg skjønner mange ganger ikke hvordan noen managere vurderer og konkluderer. Og før noen sier at det er managerne som ser spillerne fra dag til dag, så kan det være grunn til å nevne at ulike managere - som alle ser spillerne fra dag til dag - også vurderer ulikt. Som med Bauer, som ble en av Lamberts betrodde menn, for så å bli totalt oversett av de to neste managerne. Det handler heller ikke om tilnærming eller spillestil, ettersom de nevnte managere ikke står så veldig langt fra hverandre på det området. Likevel vurderer og konkluderer de helt ulikt om en og samme spiller bare i løpet av få måneder.

Det betyr vel også at en managers avgjørelser i bunn og grunn bygger på helt subjektive vurderinger og ikke hviler på objektive kjennsgjerninger. Derfor må også ha fansen, som ser kamp etter kamp, ha lov til å trekke vurderingene deres i tvil, især når resultatene uteblir. For tilhengere, som ser laget år ut og år inn, har også peiling selv om de ikke nødvendigvis har spilt på høyt nivå selv.

Man trenger heller ikke å ha vært skuespiller for å kunne vurdere en film, og man kan ha god greie på musikk uten at man vet hvordan man stemmer en gitar... ;)

Slik er det også med fotball. Derfor er det heller ingen grunn til å ignorere hva fansen sier. De kan ta feil, ja, men de kan også ha rett. Og noen ganger viser det seg at manageren er den siste til å innse det fansen har "sett" i lang tid. Som eksempelvis da Hughes var den siste til å innse at en backrekke med vingbacker og tre sentrale stoppere ikke fungerte for den troppen han hadde til disposisjon, noe fansen hadde "skreket" om i lang tid.

Jeg mener det var en feilvurdering av Jones å gi slipp på ovennevnte spillere. Og jeg mener at det har vært en feilvurdering å skifte så mye på mannskapet som han har gjort. Vi var best i starten av sesongen, men hadde marginer imot (keepertabber og skudd i stengene). Deretter har det gått nedover etter at han har prøvd å endre, med stadige skifter av både mannskap og formasjoner. Vi virket eksempelvis langt farligere da vi kjørte med Gregory og Hogan sammen, enn når vi har kjørt med Gregory alene. Jeg mener han burde ha holdt fast litt lenger på det han startet med, så hadde det muligens gått seg til etter hvert som spillerne ble mer fortrolige med spillesystemet.

Det kunne vel knapt ha gått verre... :roll:
Torstein Norevik
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 2992
Registrert: 31 Jan 2011, 23:01
Bosted: Voss

Re: Moritz Bauer

Innlegg Morten T. » 24 Sep 2019, 14:35

onside skrev:Hjemmedebuteret på høyre Wingback for Celtic med en god kamp hvor de kjørte kampen mot Kilmarnock og vant 3-1. Liknet ganske mye på de første kampene da han kom til Stoke hvor han var energisk og frisk fremover. Flere gode innlegg og pen assist også. Og som du nevner over her Morten, han er best når trykket bakover ikke blir for stort, og passer selvsagt best når det spilles med tre stoppere.
Flere klipp fra kampen på YouTube.

Enig. Han kan ha en tendens til å "selge seg" litt for enkelt og, som hans tidligere russiske trener var inne på, være feilposisjonert.
Han er brukbar framover og slår ganske bra innlegg, men er ingen komplett back som er like god defensivt som offensivt. En back sin primære oppgave er utan tvekan å forsvare, dernest å angripe.

Man kan også stille spørsmålstegn ved om det å gjøre det bra for suverene Celtic i en ganske svak skotsk liga( omtrent samme nivå som Norge ) egentlig gir et helt riktig bilde? La oss tenke oss at Bauer hadde stått på motsatt banehalvdel - for Kilmarnock - ville han ha dominert eller spilt bra?

Jeg undres også stadig over den nesegruse beundringen noen velger å utvise for enkelte spillere. Det holder at disse spillerne scorer ETT mål, drar EN finte eller spiller EN bra kamp. Gjør de dette så benyttes dette som et "bevis" på at spilleren er bra - kjempegod! - supergod!! - verdensstjerne!!! Imbula f.eks. ble jo rost opp i skyene etter å ha scoret et mål og det atpåtil i selveste krysset!
Slike enkeltstående prestasjoner blåses voldsomt opp, de middelmådige eller svake prestasjonene derimot dysses like voldsomt ned. På den måten etterlates det et inntrykk at enkelte spillere er svært mye bedre enn det de faktisk er - hvis man velger å unnlate å se prestasjonene deres over tid. Men sånn er det, noen er usvikelig i troen på at det å formidle enkelthendelser og dysse ned andre gir et korrekt bilde av tingenes tilstand - og det er fint lite jeg kan, eller vil, gjøre med det... :ugeek:

Bauer er en ok spiller og, som nevnt, han kommer sikkert til å gjøre det greit for et sterkt, i Skottland, dominerende Celtic. Forresten en veldig kul klubb, og han virker jo å være en kul fyr med en kul sveis så han passer sikkert inn. ;) :twisted: :mrgreen:
For å være populær må man være en middelmådighet - Oscar Wilde
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11896
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Moritz Bauer

Innlegg Morten T. » 11 Nov 2019, 14:34

Det går ikke så bra for Bauer i Celtic, eller?
Skal visstnok være 2. - eller til og med 3. valg.:
https://www.67hailhail.com/news/moritz- ... om-celtic/

Jeg er ikke akkurat grenseløst sjokkert hvis dette stemmer. Som nevnt før, han har en kul sveis og virker å være en kul fyr, men har noen svakheter som spiller som kommer til syne over tid og etter at konfettien og champagnekorkene har falt ubønnhørlig mot bakken...
For å være populær må man være en middelmådighet - Oscar Wilde
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11896
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Moritz Bauer

Innlegg Morten T. » 28 Nov 2019, 16:00

Som nevnt, Bauer har ikke fått helt sving på sakene i Celtic. Vel og merke hvis man ser det over tid, og ikke bare i en enkeltstående kamp. Kan det føre til at ligalederne i en liga som er like sterk sportslig som den norske velger å sende Bauer tilbake til Stoke allerede i Januar?:
https://www.stokesentinel.co.uk/sport/f ... ic-3587639
For å være populær må man være en middelmådighet - Oscar Wilde
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11896
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Moritz Bauer

Innlegg Kjell Ola » 28 Nov 2019, 23:51

Startar mot Rennes i dag, i EL.
Kjell Ola
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 638
Registrert: 12 Aug 2010, 19:30

Re: Moritz Bauer

Innlegg Morten T. » 16 Jan 2020, 10:56

Bauer har ikke fått det til hos Celtic og det er tvilsomt om de vil benytte seg av opsjonen de har på å kjøpe han:
https://sportslens.com/bauer-wont-stay- ... gn/284165/

Jeg tipper at heller ikke O`Neill vil ha han tilbake. Bauer er en slags løs kanon på dekk som spiller på instinkt, jeg tror at O`Neill foretrekker mer disiplinerte spillere som ikke går ut av lagets struktur når det faller dem inn.
For å være populær må man være en middelmådighet - Oscar Wilde
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11896
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Moritz Bauer

Innlegg Knut Ole » 17 Jan 2020, 22:08

Bauer er verken Gentile eller Pejic/Marsh. Men jeg vil hevde at han er bedre enn de alternativene vi har i klubben i dag. Hvis Celtic takker for følge bør O Neill gi han muligheten og heller forsøke å låne ut eller helst selge andre.
Knut Ole
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 3841
Registrert: 08 Aug 2010, 11:17

Re: Moritz Bauer

Innlegg Morten T. » 17 Jan 2020, 23:25

Knut Ole skrev:Bauer er verken Gentile eller Pejic/Marsh. Men jeg vil hevde at han er bedre enn de alternativene vi har i klubben i dag. Hvis Celtic takker for følge bør O Neill gi han muligheten og heller forsøke å låne ut eller helst selge andre.

Enig i at backene pr. dato ikke er mye tess, men mener at det finnes bedre alternativer enn Bauer der ute. Så et salg av han og litt friske cash inn i kassa hadde vært gull.
For å være populær må man være en middelmådighet - Oscar Wilde
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11896
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Moritz Bauer

Innlegg onside » 30 Jan 2020, 10:10

Får så hatten passer fra Celtic-fansen etter en relativt dårlig kamp mot St-Johnstone....
https://www.hitc.com/en-gb/2020/01/30/c ... johnstone/

Team look class, Bauer looks like he’s won a fan competition
Absolutely bang on John - The guy's unbelievably bad
Bauer is not good enough to play for Celtic, simple as that
He was very poor when he came on
Bauer shouldn’t get in the side for me I will honestly be glad when he goes back
onside
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 2314
Registrert: 02 Des 2014, 23:23

ForrigeNeste

Gå til Ryktebørsen

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 19 gjester

cron