Adım Vüsal, iyirmi altı yaşım var. Proqramçıyam, evdən işləyirəm. Günüm kompüter arxasında keçir, saatlarla ekrana baxıram. Tətilləri səyahət edərək keçirirəm, yeni yerlər kəşf etməyi sevirəm. Keçən ilin martında elə bir hadisə oldu ki, hələ də inana bilmirəm. İcazə verin, əvvəldən danışım.
Mart ayında Türkiyəyə getmək qərarı verdim, İstanbula. Dostlarım var idi, onları görmək istəyirdim. Təyyarə biletimi aldım, yola düşdüm. Təyyarədə yanımdakı sərnişin orta yaşlı bir kişi idi. Salamlaşdıq, söhbətə başladıq. Özünü tanıtdı, Elçin müəllim, iş adamı imiş. Söhbət döndü döndü, gəlib çıxdı onlayn kazinoya. Elçin müəllim dedi ki, boş vaxtlarında
mostbet yüklə oynayır, hərdən qazanır da. Güldü, dedi, əsas əyləncədir.
Maraqlandım, soruşdum nə oyunları var? Danışdı, Aviator, rulet, blackjack... Dedi ki, ən çox Aviator oynayır, çünki sadədi və həyəcanlıdı. Proqramçı kimi mənə maraqlı gəldi bu oyunun mexanikası. Elçin müəllim dedi ki, sən də cəhd et, mostbet yüklə telefonuna, bax gör nə qədər maraqlıdı. Təyyarə enənə qədər söhbət etdik, telefon nömrələrimizi dəyişdik, dost olduq.
İstanbula çatdım, otelə yerləşdim. Elçin müəllimin sözləri ağlımda qalmışdı. Axşam otaqda tək idim, telefonu götürüb proqramı yüklədim. mostbet yüklə yazıb axtardım, tapdım, yüklədim. Qeydiyyatdan keçdim, adımı, soyadımı yazdım. Çox asan idi, bir dəqiqə çəkmədi. İlk pulu yükləmək məsələsi qaldı. Cibimdə 100 dollar var idi, səyahət üçün ayırmışdım. Dedim, bunun 20 dollarını yükləyim. Uduzsam da, çox şey itirmərəm. Kartıma keçirdim, 20 dollar yükləndi. Bonus da verdilər üstəlik. Hesabda 35 dollar oldu.
Aviator oyununu açdım. Elçin müəllim izah etmişdi qaydaları. Uçan təyyarə, getdikcə əmsal böyüyür, sən də vaxtında dayanıb pulunu götürməlisən. Gecikdin, təyyarə uçur, pulun yanır. Sadə, amma həyəcanlı. Proqramçı kimi oyunun alqoritmini anlamağa çalışırdım, amma başa düşdüm ki, bu tamamilə təsadüfidir. Riyaziyyat işləmir, şans işləyir.
İlk mərcimi qoydum, 5 dollar. Təyyarə uçdu, 1.5x oldu, dayandım. 5 dollar 7.5 dollar oldu. Yaxşı başlanğıc. İkinci mərc, 5 dollar. Təyyarə uçdu, 2x oldu, dayandım. 5 dollar 10 dollar oldu. Ürəyim döyünür, əllərim əsir. Bu oyun adamı özünə çəkir, bilirsən? Nə vaxt udursan, daha çox udmaq istəyirsən.
Üçüncü mərc, 10 dollar qoydum. Təyyarə uçur, 2x, 3x, 4x... Dayanım, dayanmayım? 5x oldu, dayandım. 10 dollar 50 dollar oldu. Artıq hesabda 80 dollar var idi. O axşam oynadım, oynadım, gecə yarısına qədər 80 dollar 200 dollar oldu. Çox sevindim, amma dayandım. Düşündüm, bu qədər bəsdir, ağıllı olmalıyam. Elçin müəllimə zəng etdim, danışdım, sevindi mənim yerimə.
Ertəsi gün dostlarla görüşdüm, İstanbulu gəzdim. Axşam otelə qayıdanda yenə oynadım. Bu dəfə daha cəsarətli idim. Daha çox gözləyirdim, daha çox qazanırdım. Amma bir dəfə səhv etdim. 50 dollar qoymuşdum, təyyarə 7x-ə çatdı, dayanmadım, 8x gözlədim. Təyyarə uçdu. 50 dollar getdi. Əsəbləşdim, geri qazanmaq üçün daha çox oynadım, daha çox uduzdum. O gün 200 dollardan 100 dollara düşdüm. Başa düşdüm ki, bu işdə səbir lazımdır, hərislik olmaz.
İki gün ara verdim. Oyunu açmadım, düşündüm, özümə gəldim. Sonra yenə başladım. Amma bu dəfə taktika ilə. Hər gün maksimum 50 dollar oynayırdım, udsam da uduzsam da dayanırdım. Tədricən balans böyüməyə başladı. Bir həftə sonra hesabımda 800 dollar var idi. İnanılmaz idi. Özümə inamım gəlmişdi.
Azərbaycana qayıtdım. İşimə davam edirdim, amma axşamlar oynayırdım. Bir gecə, saat gecə ikiyə işləyirdi, oynamağa başladım. Bu dəfə daha cəsarətli idim. Təyyarə uçur, mən dayanıram, pul yığılır. 800 dollar 1500, 1500 2500, 2500 4000 oldu. Bir saat içində 4000 dollar 7000 dollar oldu. Ürəyim döyünürdü. Düşündüm, dayanım, bəsdir. Amma o həyəcan məni ələ keçirmişdi. Bir daha qoydum, 3000 dollar. Təyyarə uçdu, 2x, 3x, 4x, 5x... Dayanım, dayanmayım? 6x oldu, dayandım. 3000 dollar 18000 dollar oldu. Hesabda 25000 dollar var idi. Ağlım durdu. Oturduğum yerdə donub qaldım. Bu qədər pul mənim üçün böyük idi. Bir il qazana bilmərəm bu qədər.
O gecə yata bilmədim. Səhərə qədər fikirləşdim. Səhər tezdən durdum, pulun bir qismini çıxartdım. 20000 dolları öz kartıma köçürdüm, 5000 dollar qaldı hesabda. Onu da oynaram deyə düşündüm. Amma oynamadım. Uzun müddət heç nə oynamadım.
20000 dollar mənim üçün böyük puldu. Nə etdim? Əvvəlcə banka qoydum, faizə. Sonra bir azını xərclədim, kompüterimi yenilədim, yeni avadanlıqlar aldım. Valideynlərimə kömək etdim. Qalanı hələ də dayanıb. Bəlkə bir gün öz işimi quraram, bir şirkət açaram. Amma o pul mənə təkcə qazanc vermədi, bir də inam verdi. Özümə inam. Düşündüm ki, həyatda hər şey ola bilər, bəzən gözləmədiyin yerdə şans qapını döyər. Mənim qapımı bir təyyarə səfərində, yanımdakı sərnişin sayəsində döydü.
İndi hələ də proqramçıyam, hələ də kompüter arxasındayam. Amma hərdən düşünürəm o gecəni. Təyyarənin 6x-də dayandığı anı, ekranda yazılan rəqəmləri, ürəyimin döyüntüsünü. Həyatımın ən həyəcanlı gecələrindən biri idi. Və hələ də inana bilmirəm ki, 20 dollarla başlayan macəra 20000 dollarla bitdi. Amma bitmədi əslində, hələ davam edir. Hər dəfə yeni kompüterimə baxanda, valideynlərimin sevincini görəndə xatırlayıram o gecəni. Və şükür edirəm.
Bir də var ki, indi Elçin müəllimə minnətdaram. O olmasaydı, mən heç vaxt girməzdim bu işlərə. O mənə dedi ki, mostbet yüklə, cəhd et. Cəhd etdim. Və qazandım. İndi hələ də hərdən oynayıram, amma artıq ehtiyatlıyam. Hərislik etmirəm. Nə vaxt uda bilsəm, bir hissəsini kənara ayırıram. Nə vaxt uduzsam, dayanıram. Özümə qayda qoymuşam. Və bu qayda məni qoruyur.