Ipswich - Stoke

Her postes kampene og kommentarene når Stoke spiller

Re: Ipswich - Stoke

Innlegg Morten T. » 18 Feb 2019, 14:23

Torstein Norevik skrev:
Svein Nilsen skrev:He-he, på'n igjen! Litt merkelig at debatten om Pulis dukker opp igjen etter en bortekamp mot Ipswich i februar 2019. Det vi nok skal være klar over er at en fotballklubb ikke drives som en bedrift ift at følelser styrer like mye som prestasjoner. Og så er det fremgang, det er relativt lett å måle. Eiere, ansatte, spillere og supportere jobber for å bedre resultater, år etter år. Klubben skal opp og fram, bedre enn sist sesong og i allefall møte forventingene som er satt (nå kan det være forskjell på forventninger, supportere har f.eks. som oftest større forventninger enn manageren). Faglige grunner for å sparke en manager er vagt, det er vanskelig å måle faglighet i dette gamet. Pulis er kanskje tidenes beste Stoke manager, men som hos en spiller, kan prestasjoner variere og over tid gå i feil retning. Det er greitt å argumentere med at en manager plutselig ikke blir dårligere, men det er mange grunner til at han kan bli dårligere over tid i en klubb for så å blomstre opp igjen i en ny klubb. Akkurat som en spiller. Det er få spillere som spiller "et helt liv" i samme klubb, enda sjeldnere med en manager. Felles for alle oss som skriver på denne siden er at vi er supportere av Stoke City......da er det lov å la følelser styre, eder og galle komme ut når det er nødvendig, gråte av glede, juble for en seier, ergre seg over uenighet i spillestil, formasjon, spillerkjøp/salg, laguttak og bytter. Det er også godt innafor å kalle spillere og managere i litt nedlatende ordvalg, når vi føler for det. Slik skal det være å være supporter. Personlig er dette ment "internt", dvs innafor våre egne kanaler. Når jeg snakker med supportere av andre klubber er fortsatt Stoke City verdens beste klubb - uansett!! Jeg har fryktelig sterke følelser for Stoke City og forventer seier og gladfotball i hver eneste kamp. Når det ikke skjer går det alt for mye inn på meg. Det lever jeg imidlertid godt med :D

Enig i mye her, Svein...og ja, det er merkelig hvordan vi til stadighet greieer å pense tilbake igjen til Pulis-debatten, selv om temaet i utgangspunktet er et helt annet... :lol:
Grunnen min til å debattere Pulis er flere.
Ettermælet er en faktor. Her synes jeg enkelte går altfor langt i sin iver etter å svartmale og har et lite nyansert syn.
Det andre er som en følge av det å dokumentere at den svartmalingen som jeg mener har funnet sted, og finner sted, og påstander om "nedadgående tendenser" osv. ikke er tuftet på realiteter. Langt på vei har jeg dokumentert at slik svartmaling ikke holder vann og at mange påstander i kjølvannet av svartmalingen er feil og misvisende. Skulle jeg våget meg på en konklusjon så er svartmalingen i ganske stor grad tuftet på "føleri". Noe som tydeligst kommer frem når f.eks. enkelte kaller perioden Pulis var manager med ord som "møkkafotball", "negativ fotball" osv.
For meg så skurrer slike ting voldsomt fordi fotball kan spilles på et utall av måter innenfor det gjeldende regelverket( noe som i seg selv er med på å gjøre sporten fascinerende ) og jeg lurer faktisk på: Er man faktisk supporter av en klubb hvis man foretrekker såkalt "gla`fotball" et par år med dertilhørende ett eller to nedrykk, eller er man i større grad supporter av seg selv og umiddelbar tilfredsstillelse? Personlig foretrekker jeg stabilitet og jevn fremgang( med noen helt naturlige downperioder ). M.a.o. to steg frem og ett tilbake og at klubben presterer relativt bra på lengre sikt ut i fra de forutsetningene den har. For å gjøre det så tror jeg at man må være smarte, detaljfokuserte og litt "kyniske". Man bør forsøke å finne en vei som kan gi en motstander problemer. For å gjøre det så må man ha fokus på viktige faktorer som kan gi fremgang eller stabilitet over tid, og ikke staffasje og dilldall. Det blir å begynne i feil ende.
Stabilitet kan også tolkes som fremgang, spesielt hvis man tar med en faktor som motstanderes ekspansive eller varierende slagkraft og tilgang på ressurser. På meg virker det som om ikke alle helt klarer å ta innover seg det poenget.

Apropos detaljfokusert, Stoke hadde suksess med innkastene til Delap. Jeg tviler sterkt på at nøytrale tilskuere så på de kastene som "underholdene", men supportere av Stoke syntes det tidsbegrensede trekket var skøy og bra - fordi det førte til gode resultater. Jeg mener det trekket var ekstremt smart og jeg registrerer at Liverpool og Jurgen Klopp også har funnet ut at det å ha fokus på detaljer er viktig. Faktisk så viktig at de en stund har hatt ansatt en trener som KUN tar seg av innkast:
https://www.bbc.com/sport/football/46312234
Dette forteller meg at de som sysler med fotball er opptatt av helt andre ting enn det enkelte tilskuere er. De er opptatt av å perfeksjonere det som enkelte betrakter som "kjedelig", men som trenere og øvrig fagpersonell ser på som noe som kan gi en klubb et konkurransefortrinn.

Det siste er: Pulis er long gone og kommer ikke tilbake til Stoke, så egentlig handler det ikke bare om han, for meg handler dette også om veivalg. Pulis hadde i og for seg ikke trengt å fortsette, men veivalget som ble tatt etter at han forsvant var av det kortsiktige slaget. Identiteten forsvant og Stoke ble, som Paul Merson så vakkert beskrev det: "a poor man`s Arsenal". Stoke gikk inn i folden og ble som alle de andre klubbene. Sikkert mer behagelig å snakke om Stoke som samtaleemne over kaffemaskinen på jobb( jeg kommer aldri til å forstå at ekte supportere bryr seg om hva andre synes om ens egen klubb ), men på sikt så viste det veivalget seg å være dårlig. Det overrasket ikke meg spesielt mye og jeg er derfor ikke spesielt overrasket over at Stoke befinner seg der de gjør nå.
Okei, det er ikke helt sant. Jeg er litt overrasket over at nedturen tok litt lengre tid enn jeg antok og jeg er litt overrasket at Stoke ikke er blant de 10 beste i Championship.
"If you're given steak and chips every day, steak and chips becomes the norm." - Tony Pulis
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11541
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Re: Ipswich - Stoke

Innlegg Morten T. » 18 Feb 2019, 18:18

Svein Nilsen skrev:Det vi nok skal være klar over er at en fotballklubb ikke drives som en bedrift ift at følelser styrer like mye som prestasjoner.

Her er du inne på noe jeg synes er veldig interessant, Svein. Ja, en del fotballklubber er følelsesstyrt og det foretas en del avgjørelser som ikke er tuftet på rasjonalitet, men mitt inntrykk er at spesielt de beste klubbene er bedre på dette feltet, i forhold til å ta rasjonelle avgjørelser. Det er kanskje først og fremst de nestbeste, og de litt mindre bra, klubbene som tar mange følelsesstyrte beslutninger - fordi ønsket om å bli gode og/eller tjene penger på kort tid er så stort. Den form for kortsiktig tenkning kan føre til at sjansene for å ta feil avgjørelser blir større.

En stor utfordring for fotballklubber er å balansere kortsiktighet med et langsiktig perspektiv. Den neste kampen på lørdag betyr mye akkurat nå, men utfordringen ligger i å løfte blikket forbi kakofonien og lage seg en plan hvor man klarer å ikke la seg forstyrre av et dårlig resultat, eller periode, men heller ser på hvordan man skal få til utvikling eller stabilitet over tid. For å øke muligheten for en slik langsiktig fremgang eller stabilitet så er man nesten nødt til å gi aktørene( trenere, eiere, spillere, støtteapparat) i en fotballklubb tid.

Og la oss nå si at supportere aksepterer premisset ditt om at fotballklubber er følelsesstyrt, hvorfor aksepterer ikke da de selvsamme supporterne at konsekvensene av en slik «følelsesstyring» øker mulighetene betraktelig for at det vil bli foretatt avgjørelser som er irrasjonelle eller feil?
For å illustrere det med et eksempel: Det er ingen logikk i kritisere at f.eks. Diouf drar ut 700 000 kroner i uka i Stoke hvis man samtidig aksepterer at det styres etter følelser. Det er ingen rasjonell forklaring på at han( og mange andre ) skal tjene så mye penger på å sparke ball, men grunnen til at han kan gjøre det er nettopp dette med at avgjørelser er tuftet på følelser, og ikke rasjonalitet.

Pointet er: Aksepterer man at premisset er at fotballklubber styres etter følelser og man lever fint med det, så bør det heller ikke være noe problem å akseptere følgene av et slikt syn og at det kan gi slike utslag som f.eks. i det nevnte tilfellet med Diouf.
"If you're given steak and chips every day, steak and chips becomes the norm." - Tony Pulis
Brukerens avatar
Morten T.
Ivrig Stokie
 
Innlegg: 11541
Registrert: 06 Aug 2010, 22:04
Bosted: Ossschlo

Forrige

Gå til Stoke "live"

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 5 gjester