onside skrev:Kul spalte dette Morten, og ikke overraskende var det noen som hang seg på meg god kunnskap. Prisverdig . Jeg skal ikke påstå jeg er noe kulinarisk øl-kjenner men som flasket opp med Dahls pilsner syns jeg faktisk denne fungerer aller best til det jeg bedriver det meste av kvalitetstid utenom jobb, nemlig sykling og fotball. Jeg har spandert med enn 80.000 på en sykkel, og det er fordi når man er interessert og velger preferanser over tid, så ønsker man å optimaliserer nytelsen... og når det kommer til øl, så har jeg en fryktelig lei tendens til å velge det som jeg fikk inn med morsmelka selv om jeg selvsagt har vært igjennom mange en ølkalender med mange utrolig gode eksemplarer og også smakt noen som ikke alltid mine smaksløker setter pris på, men jeg holder en knapp på Dahls pilsner
De (nå eid av Ringbes) kommer vel aldri til å sponse Stoke......
He-he, jo takk.
Pussig, men jeg har et par kompiser som også har brukt over 80 000 på EN sykkel. For meg som styrer unna alt på to hjul så hørtes det mye ut, men de er jo på sykkelen hele tiden og når de begynte å fortelle om hvorfor så kom de innpå det samme som deg. Det handler om at dess mer man vet og kan om et spesifikt tema, dess mer søker man best mulig kvalitet og kunnskap om det som interesserer enn. Det gjelder det meste.
Dahls kjenner ikke jeg særlig godt til, men du kan jo prøve noen tsjekkiske pilstyper neste gang som Gambrinus, Holba, Velkopopovichy Kozel, Staropramen, Urqell, Krusovice, Eggenberg eller Budweiser, hvis du vil sjekke ut noe nytt.
Artig historie om Budweiser forresten, som kommer fra den tsjekkiske byen Budejovice. De fikk et tilbud om å selge eneretten i Europa til navnet på ølet til amerikanerne som lager Bud(weizer) - det er et slags søtt sølevann fra USA. Tilbudet var veldig bra, de var innstilt på å selge og reiste over til USA. Der ble de vist rundt og fikk smake på produktene. Da delegasjonen kom tilbake uttalte de til tsjekkiske aviser - ordrett: «Vi fikk et veldig bra tilbud av amerikanerne, men vi kunne ikke selge det tradisjonsrike merket vårt til noen som lager øl som smaker som piss.»
Sånn skal det gjøres!