Vet ikke hvor mange av dere som har smakt den lokale spesialiteten i Stoke, Oatcakes, men nå er den også å finne på matchdagene på Britannia:
http://www.stokesentinel.co.uk/Stoke-Ci ... story.html
Oatcakes er rett og slett en pannekake, men som først og fremst inneholder "oat"( eller havre som det heter på norsk ).
Det gjør den til en sunnere variant en de tradisjonelle pannekakene som jo primært lages av hvetemel. Den sunnheten viskes imidlertid faderlig fort ut når den gjengse Stokebeboer velger å fylle de med f.eks. ost, pølser, bacon, skinke, brun saus osv. Det er faktisk ikke tradisjon i Staffordshire for å fylle oatcakes med søte ingridienser som f.eks. sjokolade, krem, bær, maple syrup, frukt eller iskrem, men jeg har prøvd det og det funker også. Jeg har laget oatcakes med diverse tilbehør mange ganger hjemme og det funker som f... "dagen derpå" når kroppen kun aksepterer nei-mat eller kaloririke greier.
Oatcakes er godt, om enn ikke akkurat en delikatesse og helt der oppe på pallplass for de av oss som har mat som pasjon og holder på i bransjen, men det duger som matchføde, eller "streetfood"( som jo er så poppis nå ) og skal sjekkes ut sammen med godt brygg ved neste korsvei.